15 Motive să alegi Țigla Ceramică Nelskamp

Cu peste 50 de ani de experienta in tigla ceramica Nelskamp

Țigla ceramică este unul din materialele de construcție favorite în tradiția acoperișurilor clasice. Procesul de fabricație nu s-a schimbat foarte mult înca din 1962 prin presarea argilei și întărirea la peste 1000 grade Celsius. Instalarea corectă a țiglei ceramice și mentenanța acesteia vor da acoperișului tău un aspect mult dorit pentru foarte mulți ani.

Producătorul de țiglă ceramică Nelskamp este unul din producătorii de top al materialelor pentru acoperișuri din Germania. Încă de la început Nelskamp și-a propus să producă țigle ceramice la calitate superioară și cu o rezistență la îngheț și la apă. Nelskamp garantează produsele la o durată de 30 de ani.

Proveninta argilei si modul de fabricatie

Lutul este extras numai din pădurea Westerwald, unde se află cele mai bune rezerve de argilă din Germania. Transportul argilei se face în cel mai ECOLOGIC mod, cu barja, pentru protecția mediului, continuându-se procesul de maturare al argilei.

Argila suferă înainte de ardere 3 procese de maturare diferite:

 1. Prematurarea pe barjă în timpul transportului;
 2. Maturarea după omogenizare;
 3. Maturarea după adăugarea aditivilor.

Cantitatea necesară unei țigle ceramice se debitează robotizat, în vid. Presarea argilei se face complet automatizat, tot în vid, pentru ca „masa verde” să nu fie afectată de umiditatea ambientală.

După presare, argila este transportată în cuptorul de uscare. Apa rezultată din uscare este complet reciclată și transmisă către stația de preparare a argilei. Engobarea și glazurarea sunt ultimele procese aplicate formelor de țiglă înainte de ardere.

Argila este arsă la 1165°C timp de 9 ore. Sistemele electronice interconectate de-a lungul procesului de fabricație urmăresc constant indicatorii presetați de calitate. Ultimul control al calității este efectuat de către angajații Nelskamp, aceștia evaluând produsele din punct de vedere optic și acustic.

https://www.youtube.com/watch?v=dMopy-qhexc

După ambalare, marfa este pregatită pentru transport și fotografiată după încarcarea în camion.

Nelskamp reprezinta un lider pe plan european

De 6 ori în Germania: Nelskamp este prezentă cu 6 unități de producție la nivelul întregii țări. Astfel se asigură o logistică optimă atât în Germania cât şi pentru ţările europene.

Logistica europeană: La nivel de continent se asigură o logistică funcțională pentru toate modelele de țiglă ceramică. Pentru România termenul maxim de livrare pentru țiglă și piesele manufacturate este de 30 zile.

Consultanță profesională: Reprezentanții Nelskamp din regiunile României vă pun la dispoziție informațiile necesare și vă pot asigura consultanță tehnică profesională în funcție de modelul ales, forma acoperișului și dorințele dumneavoastră.

Echipa roofonline vă poate oferi consultanță în alegerea unui sistem complet de învelitoare, care constă în modelul de țiglă ceramică, membrană anticondens, sistem pluvial complet și accesoriile necesare.

 1. Garanție de 30 de ani, cu asigurare externă;
 2. Producție realizată exclusiv în Germania;
 3. Gamă extinsă de accesorii ceramice;
 4. Materie primă ecologică;
 5. Cele mai performante fabrici din lume;
 6. Argila este maturată în mod natural, pe durată îndelungată;
 7. Cele mai mici deviații dimensionale posibile;
 8. Cuptoare de ardere de ultimă generație;
 9. Temperatura de ardere constantă la 1165 °C;
 10. Cea mai fină argilă, cu granulație de numai 65 microni;
 11. Rezistențe tehnice excelente;
 12. Cea mai bună rezistență la îngheț-dezgheț;
 13. Cel mai mic procent de absorbție a apei, de numai 3%;
 14. De două ori mai rezistente decât țiglele standard;
 15. Livrare rapidă.