FIGO – Acoperisuri si Fatade

Gama de module Figo a fost înbunătățită în ultimii ani astfel încât a dus la dezvoltarea unui sistem complet pentru învelitori și fațade. Ea cuprinde:

1. Module pentru acoperiș FIGO AMADE

2. Module pentru fațade FIGO AMADE

3. Tablă fălțuită FIGO HIGHLINE

4. Sistem de drenaj pluvial FIGO ROBUST

1. FIGO AMADE module pentru acoperis

 

Modulele pentru acoperiș FIGO AMADE au un miez de oțel galvanizat cu un strat inovator și de înaltă performanță din Zinc și Magneziu. La rândul său, acoperirea organică colofer® de la voestAlpine, disponibilă în mai multe nuanțe, îndeplinește cele mai riguroase cerințe pentru rezistența UV și rezistența la zgârieturi, protejând cu succes împotriva influențelor agresive crescânde ale mediului înconjurător.

tabla-figo-amade-design

Greutate redusa

Prin greutatea de numai 6,85 kg pe metrul pătrat, modulele Figo Amade sunt printre cele mai ușoare tipuri de învelitoare.

În cazul renovărilor, greutatea redusă a sistemului de învelitoare este un avantaj major deoarece se reduc semnificativ costurile cu consolidarea clădirii sau a șarpantei.

2. FIGO AMADE – module pentru fatada

INTRETINERE USOARA SI STABILITATE A CULORII

 

Modulele de fațadă FIGO AMADE, similar cu cele pentru acoperiș, au cea mai bună protecție la coroziune, rezistențe excelente la ultraviolete și intemperii, oferind o soluție perfectă pentru arhitectura modernă.

Modulele sunt realizate în 3 dimensiuni diferite, cu 4 culori standard, iar noua suprafață STRUKTURA KristallReflex oferă un aspect unic. Sistemul de fațadă Figo Amade este completat de o gamă cuprinzătoare de accesorii.

Culori-Figo-Amade-Fatade
tabla-figo-amade-design-web1

3. TABLA FALTUITA – FIGO HIGHLINE

 

Tabla FIGO HIGHLINE are un coeficient de dilatare termică semnificativ mai bun decât alte tipuri de învelitori metalice, iar asta înseamnă un aspect mai drept și un zgomot mai redus. Cu aceste caracteristici, benzile de tablă pot fi instalate la lățimi mai mari, reducând astfel costurile cu manopera, timpul de montaj și cantitatea de material folosită.

Tabla plană Figo Highline poate completa excelent o placare sau o învelitoare cu module Figo Amade. Utilizând gama Highline, se pot crea cu succes învelitori sau fațade din tablă fălțuită.

 

O învelitoare din tablă fălțuită este realizată prin îmbinări mecanice (falțuri) ale panourilor de tablă ce au fost inițial profilate din benzi cu ajutorul unei mașini de profilat electrică sau manual cu diverse alte unelte.

Calitatea înaltă a materialului facilitează îndoirea și prelucrarea pe majoritatea formelor de acoperiș. Tabla fălțuită FIGO HIGHLINE are o rezistență foarte bună la căderile de grindină.

PROTECTIA ANTICOROZIVA Corrender cu Zinc-Magneziu

Spre deosebire de tabla convențională pentru fălțuire, cu protecție anticorozivă realizată dintr-un strat din zinc, tabla fălțuită Figo Highline oferă o protecție cu mult superioară din aliaj zinc-magneziu (ZnMg), ceea ce sporește semnificativ performanța materialului.

Față de acoperirea convențională cu Zn275, acoperirea ZnMg120 este cu 65% mai performantă în cazul subțierii stratului de protecție cauzată de coroziune.

Testele celor mai mari producători de oțeluri au demonstrat superioritatea acoperirii anticorozive din zinc-magneziu față de acoperirea convențională din zinc. Astfel, s-a constatat că în condiții atmosferice și poluante normale, primele semne de coroziune ale tablelor (nevopsite) montate pe acoperișuri apar astfel:

Oțel cu acoperire Zn 200-220 g/m² : după aprox. 12 ani

Oțel cu acoperire Zn 275 g/m² : după aprox. 15 ani

Oțel cu acoperire ZnMg 120 g/m² : după aprox. 18 ani

În imaginile alăturate se observă rezultatele testelor de coroziune atmosferică realizate prin metoda de pulverizare cu sare asupra celor două tipuri de table (acoperire Zn275 respectiv acoperire ZnMg120). Se observă astfel cum același oțel, cu aceeași vopsea și culoare, însă cu protecție anticorozivă diferită, se comportă la expunerea la agenții corozivi din atmosferă.

test-coroziune-tabla-figo-24ore
test-coroziune-tabla-figo-500ore

4. SISTEM DE DRENAJ PLUVIAL FIGO ROBUST

 

Un sistem de drenaj trebuie să facă față atât ploilor puternice, vântului, grindinei cât și alunecărilor de teren. FIGO ROBUST face față acestor provocări și vine la pachet cu un aspect clasic și elegant care atrage atenția.

O dimensionare corectă a jgheaburilor, burlanelor și a componentelor acestora, pentru o drenare bună a precipitațiilor, necesită un calcul amănunțit, ținând cont de cantitatea reală de precipitații din zonă.
Funcționalitatea corectă a unui sistem de drenaj al apelor pluviale face parte din confortul pe care trebuie să îl ofere un acoperiș.

Sistem-Drenaj-Figo-Robust

SISTEMUL PLUVIAL FIGO ROBUST

 

Figo Robust reprezintă numele celei mai noi game de sistem de drenaj pluvial din oțel a mărcii Figo. Robust este un produs de top cu soluții inovatoare, ecologice și de înaltă calitate. Produsele Figo se remarcă prin calitate de top în cele mai mici detalii, durabilitate extremă, materiale ecologice, flexibilitate maximă și un raport atractiv preț-performanță.

Datorită vopselei care este extrem de rezistentă, suprafața este protejată împotriva deteriorării cauzată de acțiunile mediului înconjurător. Mai mult decât atât, gama de produse Figo Robust, spre deosebire de alte produse comparabile, beneficiază de cea mai bună rezistență împotriva decolorării cauzată de expunerea UV (RUV 4 conform EN 10169-2).

Sistemul inovator de drenaj pluvial Figo Robust a fost în mod special dezvoltat pentru utilizare în exterior, în cele mai dificile condiții climatice. Produsele Figo pot fi utilizate fără probleme chiar și la altitudini de până la 2100 de metri.

FILLISTAHL este una dintre cele mai mari companii de tinichigerie din Austria, cu o experiență de peste 130 de ani în domeniu. FILLISTAHL este dezvoltatorul, producătorul și deținătorul brandului FIGO. Împreună cu unul dintre cei mai mari producători de oțel din Europa, voestAlpine, cu care FILLISTAHL leagă un parteneriat foarte strâns de decenii, au fost dezvoltate produsele din gama FIGO, produse ce se caracterizează prin inovație, cunoștințe temeinice și calitate de durată.

Echipa Roofonline vă stă la dispoziție cu toate detaliile necesare pentru orice proiect de acoperiș.

Verifica gama de produse!